Actualitat

Revolució digital: Les tendències de la transformació digital

Quan parlem de transformació digital ja no parlem del futur, ens referim al present. Ha arribat el moment d’adaptar la cultura organitzacional al món canviant i descobrir noves maneres de treballar per a millorar l’experiència dels clients. Hem fet un recull de les cinc tendències creixents de l’anomenada quarta revolució industrial.

IoT

Dins dels avenços que s’estan produint amb la revolució digital, un dels que més impacta, que té més potencial de creixement i de més envergadura és l’Internet de les Coses. Les aplicacions de l’IoT són infinities i sovint s’escapen de la nostra imaginació. Amb l’IoT elements de tota mena poden comunicar-se sense la intervenció humana.

Tot i que les implicacions econòmiques que es necessiten per desenvolupar aquest sector són importants, cada dia se’ns presenten noves aplicacions i les empreses hi estan invertint amb força.

Auge de la cultura digital

La cultura empresarial és allò que identifica la manera de ser d’una empresa i es manifesta amb les formes d’actuació de la mateixa en gestió o adaptació al canvi entre d’altres. La manera de treballar de les empreses està canviant evolucionant cap a la cultura digital on la cultura organitzacional es transforma afegint innovació, connectivitat i agilitat. Aquest procés s’està convertint en un dels reptes més importants que han d’afrontar les empreses del segle XXI potenciant el treball flexible, els espais oberts, l’ús de les eines digitals o la transparència mantenint el centre d’atenció en els clients.

Competències digitals i noves professions

Segons l’Instituto de Estudios Económicos, el 65% dels estudiants que estan estudiant primària actualment, ocuparan llocs de treball que avui en dia encara no existeixen. Ens trobem davant l’era de la transformació del món laboral on oficis mil·lenaris desapareixeran donant pas a noves maneres de treballar.

L’informe “Top 25 profesiones digitales 2016” de la Inesdi Digital Business School és un estudi que ofereix una anàlisi de les 25 professions digitals més demandades per les empreses a dia d’avui. De les 25 professions digitals que esmenten i analitzen en destaquen els digital manager, e-commerce manager, analista digital o growthhacker marketing analist.

Les empreses potencien la seva cultura digital buscant aquelles persones que siguin capaces de nodrir-les de noves competències digitals per aconseguir la transformació amb èxit.

El poder de la multigeneració

El gran repte de les empreses a l’hora d’afrontar la transformació digital serà el de gestionar i liderar equips formats per diverses generacions de persones que es complementin. Les expectatives i els punts de vista poden ser molt diferents, fent que la situació pugui ser difícil de portar però molt enriquidora.

La motivació serà la clau per a fer funcionar aquesta nova tipologia d’equips de treball on es compartiran coneixements bidireccionalment.

En aquesta infografia publicada per Jason Petterson a l’article “One Policy, Five Generations” podem veure les característiques de les generacions actuals, algunes de les quals poden trobar-se a qualsevol empresa.

transformació digital

Jason Petterson

 

Realitat virtual

La realitat virtual proporciona als usuaris la capacitat de sentir i experimentar qualsevol cosa que estan visualitzant a través d’unes ulleres 3D o altres dispositius. És el resultat de barrejar la tecnologia amb les sensacions. El que percebem és una aparença real que fa que ens sentim com si estiguéssim vivint el que veiem.

Les aplicacions empresarials de la realitat virtual estan emergint últimament impactant àrees com recursos humans o màrqueting. Segons Europa Press, la realitat virtual factura 45 milions d’euros a Espanya, i tot i que és una xifra que creixerà, és una tecnologia a tenir en compte pel que fa a la transformació digital de les empreses.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply