Actualitat

La importància de les estratègies optimitzades al núvol

ESTRATÈGIES UNIFICADES NÚVOL

Quan major és el nivell de maduresa al núvol, major és el nivell de resultats empresarials -a nivell d’ingressos- i més important és l’assignació estratègica del pressupost de TI.

Segons l’enquesta CloudView 2016 d’IDC realitzada a 11.350 executius de tot el món que participen de les decisions de TI, un 78% de les organitzacions utilitzen o tenen previst implantar algun tipus de núvol, de les quals un 31% busca estratègies optimitzades al núvol, gestionades o repetibles mentre que un 47% és Ad hoc. Un 80% d’aquestes organitzacions optimitzades fan servir DevOps i utilitzen arquitectures de microserveis per desenvolupar aplicacions basades en el núvol. És habitual que facin servir Docker, una tecnologia de codi obert que els permet crear, executar, provar i implementar aplicacions distribuïdes dins de contenidors de software. És interessant ressaltar que un 62% de les organitzacions que tenen major grau de desenvolupament del núvol l’utilitzen per poder adoptar internet de les coses. A més, quan major és el nivell de maduresa al núvol, i les estratègies optimitzades al núvol, major és el nivell de resultats empresarials (a nivell d’ingressos) i més important és l’assignació estratègica del pressupost de TI.

La gran majoria d’aquestes organitzacions consolidades disposen de diversos proveïdors de núvol, en funció de la ubicació, les polítiques i els principis de governança.

Un 73% de les organitzacions estan adoptant una estratègia de núvol híbrida i la despesa en el núvol privat es preveu que augmenti un 40% els dos propers anys. A Espanya segons el mateix informe d’IDC el percentatge d’adopció del núvol híbrid baixa a un 65%.

estratègies optimitzades al núvol
S’obrirà un debat al grup de LinkedIn del Cercle:
Els membres del Cercle feu servir el núvol híbrid i esteu implementant estratègies optimitzades?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply