Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona es planteja l’ús de blockchain

Després de la IV Jornada del Cercle de Directors TIC al Palau de la Música de Barcelona vam aprendre que una de les moltes avantatges que ofereix la implantació de blockchain és el maneig de les identitats digitals d’una forma segura i transparent. És per això que l’Ajuntament de Barcelona es planteja llençar una plataforma col·laborativa basada en blockchain per gestionar la identitat dels ciutadans i millorar la seguretat i privacitat dels mateixos.

L’Ajuntament lidera des de fa uns mesos el projecte europeu Decode de gestió d’identitats digitals a través de plataformes col·laboratives. Es tracta d’un projecte dotat amb 5 milions d’euros que pretén desenvolupar una infraestructura oberta i privada perquè els ciutadans gestionin la seva privacitat a Internet i coneguin els seus drets digitals. L’objectiu és afavorir la sobirania digital dels ciutadans, és a dir la capacitat que té una persona o un col·lectiu per a prendre les seves pròpies decisions respecte al que es fa amb les seves dades, les seves actuacions mitjançant la tecnologia i el seu ús, cercant una major independència dels poders comercials de les multinacionals o dels estats.

Aquest projecte Decode s’emmarca en un programa europeu més ampli i ambiciós que es va llançar el 2014, dotat amb 60M€, anomenat CAPS (Collective Awarness Platforms for Sustaniability and Social Innovations) amb la finalitat de desenvolupar projectes de diferents àrees: democràcia oberta, Internet, consum col·laboratiu, entre d’altres. Aquest Programa pretén crear plataformes en línia per a compartir i oferir solucions de col·laboració basades en xarxes de persones que treballen en el camp de la innovació, i poder així generar idees i tecnologies que permetin noves formes d’innovació social.

 

Criptomoneda per a ús social

L’Ajuntament de Barcelona també pretén crear la seva pròpia moneda social digital per a pagar la renda municipal d’inclusió a través de tecnologia blockchain. La moneda virtual s’utilitzarà amb una app mòbil i un sistema de moneder recarregable que entrarà en funcionament properament. L’objectiu de la nova moneda social seria el de pagar fins a un màxim del 25% de l’import de les ajudes de la renda municipal d’inclusió.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply