Actualitat

Els parcs científics i tecnològics creen una xarxa privada de blockchain

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE), de la qual forma part el Parc de Recerca UAB, ha signat un conveni amb Telefónica per posar en marxa una xarxa de blockchain, mitjançant la qual oferir un accés ràpid i segur a aquesta tecnologia a les més de 8.000 empreses i entitats ubicades als 52 parcs científics.

Aquest acord suposa la creació d’una xarxa privada i independent de blockchain, anomenada BLOCKPCT, construïda amb una tecnologia pròpia de Telefònica (TrustOS), i en la qual els parcs científics en controlaran els nodes.

Mitjançant aquesta xarxa es donarà accés gratuït a les empreses perquè, durant tres mesos, provin les diferents aplicacions i dos casos d’ús que ja estan operatius, relacionats amb la identitat i la tokenització de l’activitat.

Per a realitzar activitats en aquesta xarxa, les empreses no han de tenir coneixements de blockchain, ni fer cap classe d’inversió, ja que la mateixa xarxa els proporcionarà un entorn amigable, a més de fiable, en el qual podran provar de forma senzilla en quines activitats concretes del seu treball diari poden aplicar aquesta tecnologia.

APTE també ha organitzat una sèrie de tallers presencials que tindran lloc pròximament a Valladolid, Màlaga, Madrid i Bilbao. Així mateix, també utilitzarà la seva aula de formació digital APTEFORMA per impartir webinars dirigits a les empreses i entitats.

Font: Parc de Recerca de la UAB

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply