Actualitat

L’Internet de les coses (IoT) ja és una realitat

Els mitjans de tot el món es fan ressò de la importància que està guanyant l’Internet de les coses (IoT) a la vida quotidiana transformant sectors com la medicina, la conducció o la indústria.

Segons Forbes l’Internet of the things és la propera revolució industrial ja que està canviant no només la forma de viure sinó que també influeix en la feina, l’entreteniment, l’oci o la interacció entre les persones.

I és aquesta interconnexió la que fa que l’IoT sigui a dia d’avui una realitat creixent sobretot als Estats Units i a Europa on l’informe de la consultora Everis “Tech Giants, Corporations and Disruptive Start-ups: The Truth of IoT Ecosystem” confirma que el mercat de l’Internet de les coses creixerà un 15% aquest any. EUA lidera el rànquing d’empreses relacionades amb l’IoT i Europa ocupa el segon lloc amb més de 2.000 start-ups del sector.

 

Les empreses, focus de l’IoT

L’IoT serà un dels elements clau a tenir en compte per la transformació digital dels propers anys. De fet, el passat mes d’octubre es va celebrar a Barcelona l’IOT Solutions World Congress on empreses de tot el món van presentar els seus productes i serveis relacionats amb l’Internet de les coses, un món en auge. Moltes empreses ja han descobert els beneficis de l’internet de les coses, no només per a màrqueting i ventes sinó que també pot influir en logística i reducció de costos en molts sectors. L’Internet of the things fou també un dels temes més tractats al Smart City Expo World Congress, celebrat també a Barcelona l’any passat on van reunir-se més 600 ciutats i 16.688 visitants tractant temes com les oportunitats i els reptes que es plantegen a les ciutats a través la tecnologia de l’Internet de les coses.

Avancem cap a una societat connectada

L’objectiu de l’IoT és clar, suposa la digitalització del món físic interrelacionant objectes i persones a través d’Internet per aconseguir que els dispositius siguin més intel·ligents i independents fent-nos, en teoria, la vida més fàcil.

Es calcula que l’any 2020 hi haurà prop de 50.000 milions de dispositius connectats. Per tant es pot afirmar que l’IoT és una revolució que les empreses han d’aprofitar i adaptar. De fet, l’empresa de telefonia Vodafone destaca com a pionera ja que ha anunciat el llançament de la primera xarxa específica per a l’Internet de les coses permetent connectar més de 100 milions de dispositius de manera estable i segura. Actualment el servei només està disponible a Madrid i València però en les properes setmanes també s’estrenarà a Barcelona, Bilbao, Màlaga i Sevilla.

Veient el paradigma actual, és lògic preguntar-se com evolucionarà la seguretat amb aquests dispositius i com es gestionarà.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply