Actualitat

El MWC converteix un any més a Barcelona en la capital del mòbil

El MWC ha tancat amb un nou rècord d’assistència: 108.000 assistents, un 7% més respecte l’any 2016.

El Mobile World Congress ha rebut la visita de més de 2.300 empreses expositores procedents de l’ecosistema mòbil i altres sectors com l’automoció, les finances o la salut. L’anàlisi econòmica independent preliminar indica que aquest any el congrés haurà aportat més de 465 milions d’euros i haurà creat més de 13.200 llocs de treball temporal.

Les sessions de conferències han inclòs a representants de les principals companyies i organitzacions del sector, com Ansible, AT&T, Atos, Bharti Enterprises, Boxever, the Business and Sustainable Development Commission, CGAP, Discovery Networks, Econet, the European Commission, FC Barcelona, Formula E Holdings, Girl Effect, Gray Ghost Ventures, GSMA, Huawei, Kaspersky Lab, Kik Interactive, KT, L1 Technology, Liberty Global, LINE, NEC, Netflix, Niantic, Nokia, Open Garden, Opportunity Network, Orange, Otto, Prisma Labs, PwC, Roborace, Smart Dubai, SoftBank, Tele2, Telefónica, Turner, Twilio, the US Federal Communications Commission, Vayyar Imaging, Veniam, VICE Media, Vivendi o VMware.

Organitzat per la GSMA, l’associació que representa els operadors mòbils de tot el món el congrés ha presentat grans novetats entre les que destaquen les següents:

“Big data for Social Good”

En el marc del congrés, la GSMA ha llançat la iniciativa “Big data for Social Good” per aprofitar la capacitat dels operadors mòbils per fer front a crisis humanitàries com epidèmies o desastres naturals. El programa pilot s’està posant en marxa amb 16 de les companyies de telefonia mòbil més potents del món: Bharti Airtel, Deutsche Telekom, Hutchison, KDDI, KT Corporation, Millicom, MTS, NTT DOCOMO, INC., Orange, SK Telecom, Telefónica, Telenor, Telia, Turkcell, Vodafone i Zain.

La iniciativa compta amb el suport de la Fundació de les Nacions Unides que està col·laborant amb l’organització i integració del sistema.

NEXTech, un èxit

Una de les novetats del congrés d’aquest any ha estat el pavelló “NEXTech” on es trobaven les empreses pioneres en robòtica i intel·ligència artificial. Al Hall 8 de Fira de Barcelona s’han mostrat un ventall de companyies innovadores relacionades amb els drons, el grafè, l’Internet de les Coses, la robòtica, la realitat augmentada i la intel·ligència artificial.

Font: GSMA

 

Women4Tech analitza la bretxa de gènere en la indústria mòbil

Una altra de les noves iniciatives de Mobile World Congress 2017 ha estat Women4tech, un programa de la GSMA enfocat a discutir i reduir la bretxa de gènere en la indústria mòbil. Al llarg de quatre dies i, com a part del Women4Tech Summit, el programa ha inclòs anàlisi en profunditat dels temes que formen part de la diversitat de gènere en la indústria mòbil.

Torna el 3310

Una de les novetats més comentades del Mobile World Congress d’aquest any ha estat la reedició del telèfon de Nokia 3310. El terminal tindrà un preu de 49 euros i encara que disposarà d’una petita connexió a Internet (2.5G) està pensat per a aquelles persones que vulguin sortir de casa amb un telèfon mòbil que només accepti trucades.

El retorn del Nokia 3310 17 anys després de la seva creació suposa una alegria per als seus creadors: “Els telèfons Nokia emocionen amb emocions reals; La gent els coneix pel seu disseny i artesania, juntament amb una qualitat a base d’una tecnologia d’última generació en la qual es pot confiar”afirma Juho Sarvikas, CPO de The Home of Nokia Phones.

YoMo, una mostra de la tecnologia per als més joves

Més de 11.000 joves de Catalunya i Espanya han visitat el Yomo (Youth Mobile Festival), que s’ha celebrat a Fira Montjuïc com a part del Mobile World Congress. Aquest esdeveniment s’ha creat per tal d’inspirar els joves a formar-se en ciència, tecnologia, enginyeria, art, disseny i matemàtiques. L’esdeveniment ha acollit exposicions educatives, espectacles de teatre en directe, workshops interactius i tallers pràctics dirigits als estudiants.

Font: YoMo

L’esdeveniment de la tecnologia mòbil més important a nivell mundial tornarà l’any que ve a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply