Actualitat

Neix l’Associació Blockchain Catalunya

blockchain cat

L’associació vol impulsar la tecnologia per gestionar àmbits socials amb completa seguretat, veracitat i privacitat a través d’Internet.

Tal i com vam veure a la IV Jornada del Cercle de Directors TIC, fer transferències econòmiques o compartir dades personals amb el metge de capçalera són accions que, si s’han de fer per Internet, desperten temor. La tecnologia Blockchain pot canviar el paradigma. El mes passat es va presentar a Barcelona l’Associació Blockchain Catalunya, una entitat impulsada per acadèmics de diverses universitats del país que pretén arribar al públic no coneixedor de la tecnologia per introduir-los al Blockchain i així fer-los partícips de les oportunitats que la tecnologia ofereix, d’abast ampli i multisectorial.

Les activitats de l’associació Blockchain Catalunya s’organitzen en set grups de treball: Ciutats i territori, Governança de la tecnologia, Privadesa i seguretat, Marc legal i regulador, Desenvolupament tecnològic, Finançament de projectes, i Transformació Social. L’objectiu comú de tots els grups de treball és la defensa del desenvolupament d’aquesta tecnologia i la seva promoció a Catalunya, amb la creació de models i propostes on imperi el consens, l’equilibri i la defensa de la descentralització.

A l’acte d’inauguració hi van intervenir la Dra. Lluïsa Marsal, el Dr. Miquel Oliver, el Dr. Guillem López-Casasnovas, la Dra. Ester Oliveras i la Dra. Maria Antonieta Fernàndez entre d’altres.

Podeu consultar més informació de l’Associació Blockchain Catalunya al seu web.

A continuació hi trobareu el vídeo de la presentació:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply