Actualitat

Mineria il·lícita i robatori de dades personals han estat els principals reptes de ciberseguretat l’any 2018

Recentment el CESICAT ha publicat l’Informe de tendències de ciberseguretat de l’any passat on s’hi detallen quines han estat les principals situacions de risc en el context de les criptomenedes, robatori de dades personals, dispositius mòbils, IoT i encaminadors, ransomware, sector financer, sanitari i en el camp del disseny.

La mineria il·lícita o cryptojacking és un atac en el qual es fa un ús no autoritzat de la capacitat de càlcul computacional del dispositiu de la víctima per minar criptomonedes i obtenir, com a benefici econòmic, la recompensa corresponent. És una pràctica de difícil detecció perquè té lloc en segon pla, tot i que l’usuari pot experimentar alentiment en l’activitat del seu dispositiu.

Els fraus i robatoris de criptomonedes també han estat una activitat delictiva en auge. Segons un informe d’EY, un 10 % del capital recaptat en la sortida de noves criptomonedes al mercat acaba sent objecte d’estafa o robatori12. En general, aquests robatoris i estafes es porten a terme durant el procés d’intercanvi o compra de criptomonedes que acostuma a tenir lloc a les plataformes de canvi.

Indicis força sòlids apunten a que la ciberdelinqüència ha posat també l’ull en els dispositius mòbils ja que el malware integrat en apps d’Android va créixer un 25% el 2018 i els troians bancaris un 300%. Els ciberdelinqüents són coneixedors que l’antiguitat del software de molts dispositius i el cessament de les actualitzacions de seguretat comporten un augment de les vulnerabilitats. D’aquesta amenaça en derivarà una ràpida conscienciació dels usuaris que, cada vegada més, exigiran ciberseguretat en els dispositius.

Podeu consultar l’informe en aquest enllaç

Font: Cesicat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply