Actualitat

Es disparen els atacs cibernètics a centres mèdics o hospitalaris

Ja és ben sabut que o bé el coronavirus o bé la crisi que està generant aquesta pandèmia afecta pràcticament a tots els sectors. En menor o major mesura hi haurà un canvi en els hàbits de consum, en els viatges, en la forma de treballar i també en l’atenció mèdica.
Llegim al portal CIO Spain que el simple fet de l’existència de la COVID-19 ha portat a el sistema de salut nord-americà a la seva màxima capacitat, però una altra amenaça a aquest sistema ha tret el cap el seu pitjor rostre: els atacs cibernètics, en particular els basats en el pagament de rescats, que s’han tornat més comuns a mesura que la malaltia s’estén, apuntant als dispositius mèdics d’Internet de les Coses (IOT) ia les xarxes de salut.
Hi hospitals als Estats Units que ja han estat atacats a través dels sistemes d’atenció virtual després que un hacker es dirigís a una vulnerabilitat en un dispositiu mèdic de IOT i obtingués accés a les bases de dades de pacients dels hospitals.
Es tracta d’una vulnerabilitat afegida a la feina que ja tenen els hospitals de per si.
Podeu llegir la notícia sencera en el següent enllaç.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply