Actualitat

Polítiques Digitals i MWC Barcelona impulsen 5 tallers virtuals gratuïts d’orientació professional cap als perfils TIC més demandats

Emmarcats en el programa ‘Barcelona Digital Talent’, s’adrecen a professionals sense experiència en el sector digital que estan valorant redirigir la seva carrera, especialment arran de la crisi de la Covid-19.

El taller titulat ‘Big Data & Business Intelligence’ dona el tret de sortida al cicle de 5 tallers gratuïts online d’orientació digital que el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i la Mobile World Capital Barcelona posen en marxa en el marc del programa Barcelona Digital Talent per ajudar aquelles persones sense experiència en l’àmbit digital a reorientar la seva carrera professional cap al sector TIC.

Per aquest motiu, els tallers proposats en aquest cicle se centren en les cinc àrees temàtiques més demandades i perfils digitals associats més sol·licitats: aplicacions i principals professions associades al Big Data; disseny i desenvolupament d’aplicacions mòbils; eines de consultoria TIC per a la transformació digital de les empreses com ara sistemes informàtics centralitzats de relació amb els clients; aplicació al mercat i oportunitats de desenvolupament de la tecnologia Cloud; i creació i desenvolupament de webs.

Els tallers són el punt de partida per descobrir quin és el perfil digital que millor s’adapta a les habilitats, competències i interessos del professional que els cursa, per la qual cosa estan estructurats de manera que aquest pugui adquirir els coneixements bàsics relacionats amb una de les àrees d’especialització digital més demandades al mercat, interioritzar el detall de les oportunitats i característiques de cada perfil digital i fins i tot experimentar amb programes que s’utilitzen en aquella àrea.

Cinc tallers sobre les 5 àrees més demandades

El calendari dels tallers, que s’allargarà fins al 10 de juny, és:

Big Data & Business Intelligence (13 de maig). En aquest taller s’explicarà què és, per a què serveix i quines són les principals feines associades a les dades, així com quines són les habilitats més valorades en aquest camp. També s’exploraran eines interactives que permeten veure’n el potencial.
App Development (20 de maig). Taller on s’exploraran les habilitats professionals associades al disseny i desenvolupament d’aplicacions mòbils i se n’explicarà el procés de creació i les eines associades. També es descobrirà que la creativitat i els petits detalls són cabdals per determinar l’èxit de les Apps.
CRM & ERP Consultant (27 de maig). En aquest taller s’explicarà com eines com els CRM (sistemes informàtics centralitzats de relació amb els clients) i els ERP (sistemes informàtics centralitzats de gestió interna de recursos) han transformat la manera en què les empreses es relacionen amb els seus clients i quins són els avantatges de la seva implementació.
Cloud (3 de juny). Taller on es descobrirà que el núvol ofereix grans oportunitats laborals, tant en desenvolupament com en aplicació, i on s’exploraran eines interactives per veure’n el potencial, i quines són les habilitats més valorades en aquest camp.
Web Development (10 de juny). En aquest taller s’explicarà quins són els components principals d’una pàgina web, i com crear-ne una és més senzill del que pot semblar. S’exploraran els diferents rols dins d’aquest àmbit temàtic, i es veuran casos pràctics i eines que poden animar a entrar-hi.
Aquesta iniciativa conjunta de Polítiques Digitals i Mobile World Capital Barcelona respon d’una banda a la necessitat de generar nou talent digital per donar resposta a la demanda cada cop més creixent de perfils TIC i reduir així la bretxa de talent digital existent a Catalunya i a tot el món, i d’altra, a l’oportunitat de millorar el futur laboral i professional de persones procedents d’altres àmbits a partir de l’adaptació de les seves habilitats i competències i la reorientació de la seva carrera cap a professions i perfils digitals.

Font: Gencat.cat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply