Actualitat

La digitalització, objectiu prioritari de Govern i agents empresarials per protegir les empreses de l’impacte econòmic de la COVID-19

La crisi de la Covid-19 ha permès constatar que moltes empreses no disposen avui de plans de transformació digital, i per tant, aquests negocis tenen més dificultats per afrontar la paralització de l’activitat econòmica que ha comportat l’esforç per frenar l’expansió del coronavirus.

Una reunió entre el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer i patronals i associacions empresarials de Catalunya (Foment del Treball, Pimec, Femcat, Cercle d’Economia, CECOT, Fepime i Consell de Cambres) ha permès constatar, de manera unànime, la necessitat i l’oportunitat d’afrontar la digitalització del teixit empresarial català. En aquest sentit, a la trobada s’ha proposat ajudar especialment, des de l’àmbit de la digitalització, els tres sectors que de moment són els més perjudicats: el comerç no essencial, la restauració i el turisme.

Així, el Departament de Polítiques Digitals s’ha compromès a impulsar Plans de Digitalització que ajudin les empreses a afrontar aquesta nova situació, no només per fer front a l’aturada de l’activitat per la crisi de la Covid-19 sinó com  a garantia de futur per a la nova economia digital. El conseller Puigneró ha destacat que “si volem ser un país digital, que generi oportunitats de futur, necessitem preparar les nostres empreses per liderar la nova economia digital”.

Campanya de Ciberseguretat per a l’entorn empresarial

L’ús intensiu de les eines digitals, així com la intensificació del teletreball, implica reforçar la política de ciberseguretat. La nova Agència ha ofert a les empreses poder proveir una campanya específicament adreçada a l’entorn empresarial perquè el teixit productiu del país conegui i apliqui les mesures adients per prevenir i evitar ciberatacs o ciberamenaces, ja que els programaris maliciosos s’han convertit en una amenaça d’ús recurrent per part dels cibercriminals que tenen com a objectiu prioritari les empreses.

 

Font: Generalitat de Catalunya

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply