Actualitat

La 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

La Facultat d’Informàtica de Barcelona, el programa de TV3 “Generació digital” i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya han estat els grans premiats de la nit.

Telecos.cat i COEINF també han reconegut amb els premis Salvà i Campillo i Alan Turing a Lluís Torner (ICFO); Francesc Muñoz (Cuatrecasas Advocats); Ramón Alós (Optral), Jose M. Caballero (Albedo Telecom) i Jordi Ros (Labdoo)

La 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat el  marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia on el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell foren convidats d’honor.

Font: Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació

 

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi ha decidit atorgar la màxima distinció a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC), que aquest 2017 commemora el seu 40è aniversari com a centre pioner i de referència internacional, reconegut per la seva capacitat de renovació i adaptació a les noves demandes de la societat.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l’Electrònica, les TIC o l’Audiovisual) ha estat per a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) adscrit a la UPC. Sota el lideratge de Torner l’ICFO ha esdevingut un centre de referència global en el seu camp.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas Advocats. Muñoz, que és vicepresident i co-fundador de Consell de CIOs de Catalunya, lidera un equip amb més de 50 professionals del departament d’informàtica.
Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat ex aequo per a Ramón Alós, fundador i president d’Optral, i Jose M. Caballero, fundador i director general d’Albedo Telecom.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Jordi Ros com a creador de la xarxa social Labdoo, dissenyada per ajudar a portar ordinadors portàtils i dispositius educatius a les escoles més necessitades. A dia d’avui, més de 740 escoles d’arreu del món (116 països) han rebut més de 5500 ordinadors.

Com a novetat, aquest any la organització de la Nit ha sumat una nova categoria als guardons: el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, que ha recaigut en el programa de Televisió de Catalunya Generació digital. El jurat ha volgut posar de relleu l’èxit d’aquest espai, que combinant divulgació i entreteniment, aconsegueix posar en valor el vessant útil i social de la tecnologia i actuar alhora com a amplificador de la cultura digital i aparador de les iniciatives d’emprenedors catalans del sector.

La multinacional Cisco ha tornat a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, la tasca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), guardó que valora la contribució d’aquesta institució al desenvolupament de la societat digital.

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la publicació digital Tecnonews, amb un reconeixement especial coincidint amb els seus 10 anys d’història.  Fundada el 2007 per l’Enginyer de Telecomunicació Carles Martin Badell, Tecnonews s’ha consolidat com a plataforma d’expressió i de col·laboració de referència entre els diferents agents que operen en el sector TIC.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply