Actualitat

Nova convocatòria dels premis Dona TIC

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones. Les dones estan insuficientment representades a tots els nivells del sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions.

Un dels problemes principals és que les noies no volen ser enginyeres i per això cal revertir aquesta tendència i animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, el que es coneix com STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

Dins del marc del 12×12, iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona s’ha impulsat el premi 12×12 Dona TIC, que pretén reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les TIC, donant cobertura a l’article 32 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes que estableix mesures per a garantir la igualtat entre dones i homes en l’accés al treball, en la formació i en la promoció professional i les condicions de treball.

Els premis 12×12 Dona TIC tenen com a objectiu premiar el paper de la dona i pretenen divulgar referents de dones en l’àmbit de les TIC entre la societat per fomentar les vocacions TIC en les dones. Poden optar als premis totes aquelles dones vinculades professionalment o acadèmicament a l’àmbit de les TIC.

El termini per presentar les candidatures serà fins el 15 de novembre de 2018. El lliurament de premis es realitzarà durant el 12×12 Congress “La trobada de les TIC de Cap d’Any” el dia 20 de desembre de 2018 a l’auditori MediaPro de l’Edifici Imagina, Av. Diagonal, 177, 08018 Barcelona.

Podeu consultar les bases senceres als següent enllaç.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply