Uncategorized

Big data aplicat al turisme: interacció amb el client

El big data generat per les interaccions dels usuaris en les seves recerques és una eina poderosa per dirigir-se al client adequat en el moment just i amb una oferta que no pugui rebutjar.

Les creixents demandes dels consumidors d’actualitzacions immediates de disponibilitat, juntament amb un període d’atenció molt curt, obliguen les marques a oferir versions optimitzades d’un anunci en temps real.

El big data generat per les interaccions dels usuaris en la seva recerca de les vacances perfectes és una eina poderosa que pot utilitzar-se per dirigir-se al client adequat en el moment just i amb una oferta que simplement no pugui rebutjar. Els conjunts de dades podrien incloure el nombre de visites, el volum de pàgines visitades, el temps transcorregut des de l’última visita, posició dins de la cadena de vendes, si és un client nou o ja existent, rang de preus i estacionalitat. Aquests conjunts de dades poden integrar-se amb dades específiques de l’itinerari de compra com a ruta, destinació, durada, tipus de producte, puntuació de l’hotel, classe en la qual es viatja, tipus de vol (només connexions directes o amb escales) i l’antelació amb la qual es busca el bitllet.

Les vacances d’estiu solen ser reservades amb tres vegades més antelació que els viatges d’hivern, el que significa que serà més probable que les ofertes d’última hora condueixin a la conversió en aquests mesos de temporada baixa. Però no només cal tenir en compte la temporada, ja que el dia de la setmana també pot afectar els nivells de reserves: durant els dies laborals els consumidors són més propensos a realitzar les seves compres d’última hora més que els caps de setmana, el que pot haver-se del mercat del turisme de negocis ia la capacitat dels viatgers corporatius de pagar preus més elevats.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply