Actualitat Trobades del Cercle

La formació dels usuaris és un dels handicaps compartits pel Cercle de Directors Tic en la seva primera trobada

Reunides una cinquantena d’empreses en la primera jornada del Cercle de Directors Tic per tractar tendències de seguretat IT i governança.

La formatgeria Mas Urpina de la Fundació AMPANS va estar el passat 9 de juny el lloc de trobada de la primera reunió del Cercle de Directors Tic, una xarxa de col·laboracions professionals, impulsada per Control Grup, que té com objectiu compartir informació en un terreny que és altament canviant.
Sota el lema, “Si vols anar ràpid ves sol, si vols arribar lluny ves acompanyat”, uns 50 Directors Tic de diferents empreses catalanes es van reunir per parlar de les últimes amenaces en seguretat i per compartir experiències per fer-ne front.
La trobada es va iniciar amb una ponència magistral de Tomàs Moré Arqué del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) que va posar diversos exemples pràctics de com una situació mal gestionada a nivell de seguretat de dades pot ocasionar greus repercussions a l’empresa. Moré va destacar també tres factors a tenir en compte davant els atacs informàtics: el factor intern provinent d’algun tipus d’estres de la plantilla, la intencionalitat d’alguna persona per fer l’atac i la intel·ligència de qui el perpetua. També va remarcar algunes línies de treball que poden dur a terme les empreses per estar segures a nivell de protecció, prevenció, resiliència i governança.
Per la seva banda Melchor Sanz, Director de Tecnologia i Pre-venda d’HP va parlar de temes de seguretat sobre productes concrets i de la importància de protegir els equips sobretot si estan connectats a internet.
Seguidament es va fer una taula rodona iniciada per Àlex Vázquez, Enginyer de seguretat de Dell Sonicwall, per tractar el CryptoLocker, una de les principals amenaces a la xarxa per al ciutadà i empreses. EL CryptoLocker és una variant de tipus RANSOMWARE, un tipus de codi maliciós dirigit a ordinadors amb el sistema operatiu Windows. El CryptoLocker es distribueix de diverses formes, la més habitual és com a arxiu adjunt d’un correu electrònic.
La gran majoria d’assistents va destacar que molts dels problemes de seguretat venen originats pel desconeixement per part dels usuaris a l’hora de malpensar que un correu electrònic pot ser maliciós, motiu pel qual es va estimar oportú crear un document que informés i posés en alerta als usuaris. Aquest document es compartirà com a primer recurs entre totes les empreses assistents.
Diferents Directors Tic van prendre seguidament el torn de paraula per a compartir amb la resta de col·laboradors algunes de les iniciatives que havien dut a terme en les seves empreses i que podien servir d’exemple a la resta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply