Actualitat

Els membres del Cercle gaudiran d’una visita guiada als Testbeds del IOTSWC i després visitaran el saló

Testbeds Cercle Directors TIC

Al Testbeds els membres del Cercle veuran exemples pràctics de com l’internet industrial canviarà la manera de produir i de gestionar recursos i negocis, transformant així l’economia mundial.

Com aconseguir acabar amb les pèrdues de maletes als aeroports? Com aconseguir reduir el soroll a les nostres ciutats o millorar la gestió de la seva aigua? Com integrar de manera solvent les energies renovables a la xarxa elèctrica? Com controlar una flota comercial des de l’oficina o millorar el rendiment d’una botiga de roba o fins i tot d’un Hospital? Del 25 al 27 d’octubre a Fira de Barcelona Internet of Things (IOT) Solutions World Congress donarà resposta a aquests i molts altres reptes de futur en 10 testbeds (bancs de proves) que es converteixen en exemples pràctics de com l’internet industrial canviarà la manera de produir i de gestionar recursos i negocis, transformant així l’economia de tot el món.

Els testbeds són plataformes d’experimentació pensades per aplicar noves solucions i testejar en condicions reals de funcionament. Aquests assajos exploren tecnologies no provades o combinacions de les ja existents amb l’objectiu de crear productes o tècniques disruptives capaços de generar nous estàndards internacionals. Les aplicacions pràctiques que s’exposaran al IOT Solutions World Congress estaran coordinades i supervisades per l’Industrial Internet Consortium (IIC).

La primera d’aquestes instal·lacions, Smart Airline Baggage Management, mostrarà com General Electric, Oracle, Infosys i M2MI han creat una solució per reduir les pèrdues de maletes i els danys en l’equipatge als aeroports. El testbed fusiona diversos sistemes d’internet de les coses localitzant i connectant maletes, serveis de terra, transport i gestió de l’equipatge de l’aeroport (rampes, camions, seguretat, avions, etc.). D’aquesta manera, es pretén reduir els 23 milions de maletes perdudes cada any als aeroports i reduir les despeses d’indemnització que comporten.

Destaca també l’innovador sistema desenvolupat per RTI, Cisco i National Instruments per integrar les energies renovables en l’actual xarxa elèctrica, que no està preparada per assumir l’energia generada per sistemes renovables com panells solars o turbines eòliques. Sovint ha de compensar amb més potència les caigudes o increments no lineals de producció o demanda d’aquest tipus d’energia amb el que es perd l’estalvi esperat. Aquest sistema crea microxarxes connectades amb la xarxa principal i espais d’emmagatzematge energètic en àrees de demanda per aprofitar i integrar millor la producció d’energies renovables a la xarxa.

Telefónica presentarà un projecte que està duent a terme en Sevillla costat de Fiware que permet mesurar en temps real la qualitat de l’aigua de les fonts ornamentals de la ciutat, els seus nivells de clor i la seva Ph, la temperatura i la velocitat de la bomba impulsora i fins i tot el vent per incrementar o disminuir l’altura a la qual arriba l’aigua, entre d’altres paràmetres tècnics. Aquest sistema possibilitarà una millora dels serveis públics municipals, una major eficiència operativa i energètica i guanyar rapidesa pel que fa als clàssics controls manuals.
El municipi lisboeta d’Odivelas al costat de Fisonic i Fiware presentaran un sistema de monitorització del soroll continu i en temps real que permet detectar les zones i moments més sorollosos, donar senyal d’alarma en cas de detectar sons d’armes o accidents de trànsit i crear en definitiva mapes de so interactiu que permeti aplicar polítiques de millora per a l’habitabilitat de les ciutats.

Per la seva banda, Geotab i Telefónica portaran a l’esdeveniment una solució de gestió de flotes comercials en temps real que permet als usuaris crear alertes i notificacions, revisar els trajectes dels conductors i generar informes d’activitat. Les funcionalitats avançades també inclouen diagnòstics del motor i permeten detectar accidents, determinar la seva causa i interactuar amb altres dispositius de navegació, claus de conductor NFC i sensors.

NEC i Microsoft instal·laran un testbed que permet analitzar en una botiga mitjançant sensors i vídeos el comportament dels clients, transformar aquesta anàlisi en dades i poder realitzar així accions de millora de l’experiència del consumidor a la botiga i incrementar l’eficiència i vendes de la mateixa.

Al IOT Solutions World Congress es podrà descobrir com Schneider Electric ha desenvolupat un model d’interacció remota amb panells solars mitjançant un sistema de realitat augmentada sincronitzada a objectes físics reals batejada com ‘avatar cibernètic’ que millora l’efectivitat, rapidesa i seguretat amb la qual el personal treballa amb aquests sistemes.

També es podran veure casos d’aquesta tecnologia aplicada a l’àmbit sanitari, com un servei de control i tractament remot de pacients per millorar la qualitat de vida del malalt i reduir la càrrega d’admissions als hospitals, desenvolupat per Cognizant i Microsoft.

D’altra banda, Lora Alliance demostrarà com amb una xarxa de comunicació LPWA (de baixa potència i llarg abast) permet aplicar la tecnologia IOT en l’entorn urbà afavorint les aplicacions per a la logística, el transport o la gestió energètica. El seu testbed s’estendrà a la ciutat de Barcelona mostrant casos de geolocalització i rastreig.

En l’esdeveniment també es podrà veure una nova infraestructura de xarxa més compatible amb el futur de l’Internet Industrial de les Coses i que permeti aplicar aquesta tecnologia amb major fiabilitat i seguretat a la indústria, dotant d’una xarxa pròpia al Time Sensitive Networking. Aquesta nova xarxa la mostrarà Cisco, Intel, Bosch Rexroth, Kuka, Schneider Electric, TTTech, National Instruments i Industrial Internet Consortium.

Un esdeveniment de referència mundial

La propera edició del IoTSWC, esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona, reunirà el proper octubre alguns dels majors experts en l’anomenada Internet industrial. Durant tres dies, empreses com ABB, Accenture, Bosch, Dassault, Deloitte, GE, Intel, IBM, Microsoft, MIT, Red Hat, Schneider i Vodafone presenten les seves últimes solucions i avenços en el camp de l’IOT, mentre que més de 200 ponents analitzaran en un programa de conferències de sis eixos temàtics com l’internet industrial està transformant la indústria tal com la coneixem.

D’altra banda, més de 120 expositors ja han confirmat la seva participació en IoTSWC 2016, convertint l’esdeveniment en la principal cimera internacional del sector de l’Internet industrial. Entre aquestes firmes es troben ABB, Accenture, Analog Devices, Dassault Systèmes, Deloitte, Deutsche Telekom, EMC, Everis, General Electric, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Intel, Interdigital, Kaspersky, Microsoft, National Instruments. PTC, SAP, Schneider, Sigfox, Telefónica i Vodafone.

En la seva primera edició, IOTSWC va comptar amb 4.500 visitants de 53 països.

Més informació disponible a http://www.iotsworldcongress.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply