Actualitat

Les claus per afrontar la transformació digital amb èxit

 

L’any que estrenem seguirà essent clau pel que fa a la transformació digital de les empreses i la realitat s’imposa: cal transformar-se i no només actualitzant la tecnologia sinó que també cal incorporar la cultura digital a la mentalitat dels treballadors i treballadores de les empreses.

Tot i que no es tracta d’un canvi fàcil, experts en transformació digital, tecnologia i digital business donen el seu punt de vista sobre com afrontar aquest repte i assolir els objectius amb èxit empresarial.

El Doctor Wolfram Jost és CTO i responsable d’Investigació i Desenvolupament a Software AG. Ha escrit diversos llibres i articles relacionats amb la transformació digital on hi ha definit set premisses que ajuden a les empreses a transformar-se amb èxit:

  1. Transformació: simplificació dels processos orquestrats a través de múltiples sistemes.
  2. Integració: connectivitat en totes les operacions de TI.
  3. Dades: ampliació dels models de dades.
  4. Visibilitat: comprensió en temps real del negoci, permetent una ràpida resposta als reptes i oportunitats que es plantegen.
  5. Aplicacions: control i automatització dels processos que abasten diverses aplicacions i sistemes.
  6. Escala: aprofitar el big data per a beneficiar els negocis amb processos impulsats per anàlisis sofisticades.
  7. Connectivitat: compartir informació interna i externament per millorar l’eficiència general.

Jost afirma que per a que les empreses siguin competitives en la nova era digital, han de treballar en la integració de les tecnologies de la informació i ser híper connectades per ser capaces d’assolir els reptes de futur.

Joana Sánchez és fundadora i presidenta d’Incipy & Inesdi Digital Business School, una empresa de formació especialitzada en la transformació digital. Sánchez defineix diversos aspectes claus a tenir en compte per aconseguir que els processos de digitalització de les empreses siguin eficaços.

Per començar, segons Sánchez cal tenir el recolzament del CEO de l’empresa, doncs la transformació digital pot tractar-se sovint d’un canvi radical que ha de comptar amb aquest suport. I és que el procés de transformació no només depèn de la tecnologia sinó que la cultura corporativa hi té molt a veure ja que el canvi afecta als processos tecnològics però els treballadors també es veuen directament involucrats. Partint d’aquesta premissa, la fundadora de la Inesdi Digital Business School afirma que tota l’organització s’ha d’implicar en el procés de transformació digital aconseguint una cohesió per a dur-lo a terme exitosament. Els empleats s’han de formar perquè adquireixin les noves aptituds que es requereixen per treballar en una organització del segle XXI.

Joana Sánchez pensa que a l’hora de dur a terme un procés de transformació digital és essencial tenir indicadors i eines per a mesurar-ne l’èxit i ser capaç d’implicar a tota l’organització al procés de digitalització.

Kate Smaje, Senior Partner a McKinsey & Company London treballa construint estratègies de transformació digital per a clients d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Smaje afirma que la qualitat més rellevant que ha de tenir un agent transformador de l’organització és la paciència. Sense paciència i la capacitat de col·laborar a través d’una organització és difícil aconseguir que els objectius de la transformació digital es facin realitat.

Per a Smaje, igual que per a Sánchez és clau que el CEO de l’empresa estigui disposat al 100% a canviar la cultura organitzativa per fer front a la transformació digital. Durant aquest procés el CEO ha de prendre decisions importants que sovint poden ser difícils però imprescindibles per afrontar els canvis.

La transformació digital passa no només per modificar i actualitzar la tecnologia sinó que també cal tenir aspiracions i ser capaç de mirar més enllà i projectar l’organització al futur digital que ens espera.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply