Actualitat

Big data: la potència infinita de les dades

El big data està revolucionant a les persones i a les empreses.

Avui en dia ens trobem davant un nou paradigma de revolució industrial. N’hi ha que la categoritzen com a quarta revolució industrial, altres l’anomenen revolució 4.0 o transformació digital però tots convergeixen en el mateix: la importància de les dades en el moment que estem vivint. L’anàlisi de dades està començant a ser una prioritat per a l’avanç de les empreses. De fet, entitats bancàries com Santander, BBVA o Caixa Bank ja han apostat per l’ús de les dades per al seu desenvolupament amb eines d’intel·ligència de negoci o solucions per prevenir el frau.

Des del començament de l’era digital estem generant una gran quantitat de dades a través dels smartphones, ordinadors i tecnologia que és capaç de capturar la nostra informació i convertir-la en dades digitals; deixem empremtes digitals plenes d’informació per analitzar i treballar.

 

Com poden utilitzar les empreses el big data?

Un dels usos més estès del big data és per a les campanyes de màrqueting. Les empreses utilitzen la informació dels seus clients per oferir-los els productes més adequats per a les seves necessitats ja que a través del big data poden detectar quines són. En el món de les e-commerce el big data és també una font principal d’informació per als estudis de mercat. Les dades ofereixen informació detallada sobre el potencial comprador analitzant el seu comportament en línia.

Les botigues i centres comercials utilitzen les dades per a la gestió dels punts de venda. A través de les dades poden establir patrons de compra per zones i proveir a les botigues dels productes més demandats pels clients.

Administracions públiques com ara l’Ajuntament de Madrid estan utilitzant el big data amb el transport públic. Els autobusos monitoritzen la qualitat de l’aire, pol·len i diferents paràmetres meteorològics funcionant com a receptors de dades.

Generalment s’utilitza el big data per personalitzar els serveis i ajustar els processos a les demandes i necessitats del client. No obstant això també s’està començant a treballar amb dades en els processos de reclutament o de manera incipient al mercat de la indústria farmacèutica i la investigació mèdica.

 

Conferència Internacional sobre Big Data

Des de 2012 s’organitza a Madrid la Conferència Internacional sobre Big Data que enguany arriba a la seva sisena edició al novembre. En aquest esdeveniment, experts de tot el món analitzen durant dos dies l’estat del sector i noves oportunitats per a les dades.

 

En definitiva ens trobem davant d’un univers de noves formes de negoci i d’interacció i relació amb el client.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply