Actualitat

El Pla Dona TIC es convertirà en l’aglutinador de totes les accions per a l’apoderament de les dones en l’àmbit tecnològic

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró,  va aprofitar l’acte de lliurament dels Premis Dona TIC 2018 per anunciar que el Govern ha decidit convertir el Pla Dona TIC en l’aglutinador de totes les accions destinades a apoderar les dones en l’àmbit tecnològic.

Així, en paraules de Puigneró, la voluntat és “fer del Pla Dona TIC un pla estratègic de país que aglutini i coordini les iniciatives que es fan arreu de Catalunya”. A més,  s’hi volen incorporar les propostes de “diferents administracions i entitats” tant de l’àmbit públic com del privat i l’acadèmic “per impulsar el paper de les dones en l’àmbit tecnològic”.

Els Premis Dona TIC han estat impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital amb l’objectiu de reconèixer el paper de les dones en l’àmbit tecnològic i d’esperonar les nenes i dones joves a estudiar carreres tècniques i assumir posicions de lideratge en el sector.

L’acte d’entrega es va fer aquest 20 de desembre, en el marc del 12×12 Congress i també ha comptat amb la intervenció de la directora de Societat Digital, Joana Barbany.

Enguany, s’hi han presentat 93 candidatures, la xifra més alta fins al moment, que evidencia que aquests premis ja s’han convertit en un referent a l’hora de reconèixer i divulgar el paper de les dones en l’àmbit TIC. En concret, el jurat paritari, format per representats d’empreses, universitats, administracions públiques i mitjans de comunicació, han atorgat els següents premis:

  • Premi Dona TIC EmprenedoraMaria Teixidor, sòcia fundadora de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, S.L., una de les primeres aplicacions que permet la detecció dels casos d’assetjament i la notificació de conflictes a organitzacions com empreses, centres educatius i clubs esportius.
  • Premi Dona TIC RevelacióJordina Torrents, màster en ‘Enginyeria informàtica: seguretat informàtica i sistemes intel·ligents’ i màster interuniversitari en ‘Visió per Computador’. Actualment està cursant els estudis de doctorat en Informació i Tecnologies de la Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra.
  • Premi Dona TIC DivulgadoraXantal Llavina, directora i presentadora del programa de ràdio ‘Revolució 4.0’ a Catalunya Ràdio, on tracta sobre la transformació digital de referència per als emprenedors.
  • Premi Dona TIC Acadèmica/InvestigadoraKarina Gibert, catedràtica de la Facultat d’Informàtica i vicedegana de Big Data i Data Science del Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, on és cofundadora de la comissió donesCOEINF. La seva recerca se centra en l’aplicació de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial en els camps de la salut i el medi ambient.
  • Premi Dona TIC Estudiant TIC UniversitàriaLaura Martínez, enginyera informàtica. Actualment, treballa en el camp de l’automatització de processos i cursa el màster d’Intel·ligència Artificial.
  • Menció Especial Estudiant TIC UniversitàriaSundus Ishaque, estudiant de grau d’Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, menció Telemàtica, a la UPC. Actualment està desenvolupant el treball final de grau sobre solucions per a la migració de dades a Sony Europe Limited.
  • Premi Dona TIC Estudiant FPCristina Martin, Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i actualment està cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. És la creadora de l’aplicació VolcanOlot que gamifica el turisme als volcans de la Garrotxa.
  • Premi Dona TIC ProfessionalTeresa Serra, llicenciada en Informàtica i màster en Tractament d’imatge. Actualment és la directora general i sòcia fundadora de TESEM, una empresa fundada per quatre dones TIC i participa com a consellera delegada i assessora en diverses empreses i entitats de l’àmbit de les telecomunicacions, la societat de la informació i la transformació digital.
  • Premi Dona TIC Iniciativa empresarialStrongHer de Nokia Spain SA, una xarxa de treballadors que promou la diversitat de gènere a l’empresa i proporciona models de rols diversos tant per a homes com per a dones, amb l’objectiu que les dones de Nokia tinguin les mateixes oportunitats i representació que els homes a tots els nivells.
  • Premi Dona TIC Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institucióConectaCODE de la Fundación Esplai, Ciudadanía Comprometida, una iniciativa que fomenta les competències STEM de les nenes mitjançant accions formatives, de difusió i d’acompanyament en l’àmbit de la programació i la robòtica educativa amb el suport de Microsoft a través del programa YouthSpark.

Font: Smart Catalonia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply