Actualitat

La importància de la ciberseguretat

Cada setmana llegim a la premsa articles sobre atacs de ciberseguretat a tot tipus d’empreses i sectors i no queda lluny el record del Wannacry. Llegíem a El Economista “El ataque informático mundial afectó hasta a 600 empresas españolas” o a El País “El ataque de ‘ransomware’ se extiende a escala global”. Segons dades de Panda Security, un 43% dels atacs registrats a nivell global són a petites i mitjanes empreses que solen estar menys preparades per a fer-hi front i que per això són percebudes com un blanc fàcil. Cal destacar però, que un atac cibernètic no només posa en perill les dades dels clients o la privacitat sinó que també té conseqüències per l’empresa que el pateix:

– Costos i possibles penalitzacions

El proper més de maig entrarà en vigor el nou reglament general de protecció de dades que contempla multes de fins a un 4% del volum de negoci anual per les empreses que no compleixin amb la llei de protecció de dades. És per això que cal tenir en compte les possibles penalitzacions i treballar i prevenir un possible atac informàtic. Les dades s’han d’emmagatzemar de manera segura i adequada.

– Problemes comercials i de temps

El robatori de dades o informació d’empreses acaba provocant una pèrdua de temps per a la restauració i/o solució del problema. Segons l’ICAEW, les petites i mitjanes empreses interrompen entre 7 i 10 dies les seves operacions com a conseqüència d’un ciberatac. Les repercussions són doncs, importants a nivell comercial i a nivell estratègic ja que si no es preveu pot afectar a tots els nivells de l’empresa.

– Reputació

Un estudi de KPMG revela que el 89% de les empreses que han patit un atac reconeixen que la seva reputació s’ha vist afectada. D’aquests un 30% varen patir pèrdua de clients i un 29% varen patir pèrdua de capacitat per generar negoci. Aquestes són doncs dades molt rellevants per considerar que la reputació es pot veure afectada en el cas d’un ciberatac i desenvolupar una percepció negativa de l’empresa i una sensació de rebuig ja que l’atac no només té efectes a l’empresa que l’ha patit sinó que pot afectar als clients en cas de robatori de dades.

 

Per tant, es recomana a totes les empreses però sobretot a les pimes que són un blanc fàcil per a aquest tipus de crims, realitzar tasques de prevenció en ciberseguretat i emmagatzemar les dades sensibles de forma acurada i segura.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply