Actualitat

Amazon instal·larà a Barcelona un nou centre d’intel·ligència artificial

amazon

La companyia americana de comerç electrònic ha anunciat que pretén instal·lar un centre d’investigació d’intel·ligència artificial a la ciutat de Barcelona que entraria en funcionament durant el primer semestre de l’any vinent al 22@.

Amazon instal·larà a Barcelona el que es coneix com machine learning o tecnologies d’aprenentatge automàtic. Aquest serà el tercer centre de R + D de machine learning d’Amazon a Europa, després dels de Cambridge i Berlín. Amb aquest nou centre es preveu la contractació de més de 100 científics i enginyers que treballaran per desenvolupar nous sistemes de treball amb intel·ligència artificial.

François Nuyts, vicepresident i director general d’Amazon Espanya i Itàlia ha explicat com treballen a l’empresa i què volen desenvolupar al nou centre: “Amazon treballa per extreure automàticament patrons a partir de bases de dades molt extenses per tal de fer prediccions de gran precisió. La capacitat per preveure la demanda dels clients, la traducció de la informació dels productes i el reconeixement automàtic de veu són només alguns exemples de com l’aprenentatge automàtic permetrà a la companyia oferir preus més baixos, una major selecció de productes i una millor experiència d’usuari en Amazon”.

Nuyts també ha destacat que Barcelona és una seu ideal pel seu centre d’investigació donada l’extensa xarxa d’universitats que té i la qualitat de vida que ofereix la ciutat la converteix en un destí molt interessant per atraure talent internacional.

Hugo Zaragoza, enginyer d’Amazon explica breument la feina que es fa en un centre de desenvolupament:

Per a Jaume Collboni, segon tinent d’alcaldia d’empresa, cultura i innovació de l’Ajuntament de Barcelona, l’aposta d’Amazon demostra que el 22@ s’ha consolidat com un hub de tecnologia i talent a nivell global atraient inversions productives i ocupació de qualitat que asseguren el futur de Barcelona.

El Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila considera que aquest nou projecte d’inversió d’Amazon és estratègicament rellevant perquè confirma l’aposta per Catalunya d’una de les empreses amb més projecció del món.

Amazon a Espanya

La companyia acabarà 2017 amb una plantilla de 1.600 treballadors a l’estat espanyol repartits entre les seves oficines corporatives i la seva xarxa logística, de la qual ja formen part els seus dos centres logístics de San Fernando d’Henares (Madrid) i Castellbisbal (Barcelona), així com altres dos centres urbans de distribució dedicats en exclusiva a Prime Now (el servei de lliurament ultraràpida d’Amazon).

A part d’aquestes inversions, la companyia va anunciar el passat mes de març la seva intenció de crear 500 nous llocs de treball d’aquí a 2019 amb l’obertura del seu Seller Support Hub a Barcelona, ​​un equip multilingüe que donarà suport a petits negocis que venen els seus productes a Amazon Marketplace des de França, Itàlia i Espanya. La companyia està construint, a més, un nou centre logístic al Prat de Llobregat, amb una superfície de 60.000 m2, que s’espera que entri en funcionament abans que acabi l’any i gràcies al qual es generaran 1.500 llocs de treball més d’aquí a 2019. A tot això, se suma un altre centre logístic a Martorelles que també obrirà les portes abans que acabi l’any i una instal·lació logística a Getafe que està previst per a aquesta tardor.

Els processos de selecció per a vacants a Barcelona ja estan en marxa, podeu consultar els llocs de treball disponibles al següent enllaç.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply