Actualitat

El Maresme serà l’any vinent la primera comarca 100% connectada amb fibra òptica

El desplegament serà possible gràcies a un acord entre el Govern i el Consell Comarcal del Maresme.

El Govern de Catalunya invertirà gairebé 900.000€ per fer arribar la fibra òptica a tots els municipis d’aquesta comarca.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, han presentat recentment un conveni per accelerar el desplegament de fibra òptica als municipis de la comarca. L’acord possibilita que la fibra òptica pública de la Generalitat arribi l’any vinent a 28 dels 30 municipis de la comarca, i l’any 2020 a la totalitat del territori. Així doncs, el 100% de la població del Maresme disposarà de connexió amb fibra òptica abans del 2020.

El Govern de Catalunya invertirà gairebé 900.000€ per fer arribar la fibra òptica a la comarca del Maresme. D’aquests, 760.000€ es destinaran a interconnectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura desenvolupada pel Consell Comarcal del Maresme. Concretament,19 municipis es beneficiaran de l’acord subscrit entre el Govern i el Consell Comarcal. D’altra banda, el Govern destinarà 76.000€ a desplegar la fibra en dos municipis més de la comarca, gràcies a l’acord signat també amb la Diputació de Barcelona el passat mes de juliol per fer passar la fibra per les carreteres que són de la seva competència.

Font: Generalitat de Catalunya

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply