Actualitat

El Cercle de Directors TIC organitza el taller ”Com fer un xatbot”

Arrel de l’interès que va despertar en la darrera jornada del Cercle de Directors TIC el tema dels xatbot, l’organització del Cercle va pensar que una manera de donar més valor a la comunitat de Directors TIC podria ser fer un taller gratuït de xatbot amb experts de Botmyself i a la vegada fer un networking entre els diferents responsables d’IT en petit comitè. Així doncs la formació es va dur a terme el divendres 5 d’abril, a les instal·lacions de la Unió Empresarial Intersectorial de Granollers, després que el Cercle signés un acord amb aquesta entitat.

Sonsoles Valero, advocada i coneixedora de les necessitats d’un agent conversacional vers els usuaris i Pedro García, CEO i co-founder de Botmyself varen dirigir el taller. Valero va començar demanant als assistents quin era el seu interès a nivell de corporació a l’hora d’aprendre a fer un xatbot per tal d’enfocar el taller a les seves necessitats. D’aquesta primera presa de contacte es va detectar que les demandes més necessitades eren donar una millor atenció al client ajudant-lo, per exemple, a navegar fàcilment per pàgines web complicades; filtrar trucades en un call center per gestionar recursos interns de magatzem o conèixer com es conversa amb una API, base de dades o CRM.

Sonsoles Valero, també va explicar què esperava l’usuari d’un xatbot, en línies generals: un servei 24 hores, resposta instantània, respostes a preguntes simples, comunicació fàcil, resolució ràpida de queixes, bona experiència com a usuari, resposta detallada d’experts, respostes a preguntes complexes, i que sigui amistós i accessible.

Durant la jornada també es van detallar els avantatges del xatbot que segons Valero són: la comoditat, pel fet de respondre instantàniament als dubtes, la qual cosa incrementa la satisfacció de l’usuari; l’automatització de la comunicació; la comunicació més fluïda i intuïtiva duta a terme a través d’una conversació en llenguatge natural; la disponibilitat 24/7 al no existir un horari concret d’atenció al públic; l’escalabilitat, que permet processar un gran volum de sol·licituds, atenent de forma simultània a múltiples usuaris; un major coneixement i comprensió dels usuaris; i una millora del servei dels usuaris a través de la recopilació de dades i anàlisi, ja que permet enregistrar dades, tendències i mètriques per monitoritzar les interaccions i ajustar els processos i respostes en conseqüència.

Pedro García, va treballar la part més tècnica amb els diferents responsables informàtics. Ho va fer explicant-los plataformes per construir xatbot, com IBM Watson, Dialogflow, Microsoft Bot Framework i Amazon Lex. També els va explicar algunes de les interfícies on es poden instal·lar com Web Chat, Whatsapp, Facebook Mesenger, Skype oTwitter, entre altres.

Seguidament van entrar en l’exercici pràctic de fer un xatbot, formulant les diferents preguntes que calen per atendre l’usuari.

La jornada va servir també perquè els diferents assistents i ponents poguessin fer una estona de networking tot prenent un cafè.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply