Actualitat

L’Estratègia Blockchain de Catalunya preveu desplegar un programa d’actuacions

L’Estratègia Blockchain de Catalunya preveu desplegar un programa d’actuacions al voltant de sis eixos:

 1. Administració: millora dels serveis públics, afavorint una prestació proactiva i personalitzada, i aposta de la Generalitat com a pionera en la seva aplicació. Es posarà en marxa un entorn de proves i l’Observatori de Tecnologies Blockchain i DLT.
  2. Promoció: orientació de Catalunya com a país de referència en blockchain i tecnologies DLT. El “Blockchain Solutions World” en el marc de l’IoT Solutions World Congress i la “Barcelona Blockchain Week” en són dues de les accions destacades.
  3. Innovació: impuls mitjançant centres de recerca i tecnològics i desenvolupament d’entorns d’innovació com ara el Catalonia Blockchain Living Lab, així com l’impuls de projectes de R+D+i que connectin la blockchian amb la intel·ligència artificial i la 5G.
  4. Ecosistema: potenciació d’una nova indústria i dinamització de la demanda de serveis i solucions amb programes d’emprenedoria, l’impuls de la creació d’espais per a empreses del sector i un programa de dinamització de solucions verticals adaptades a les necessitats sectorials.
  5. Talent: generació, retenció i atracció de talent, tant tecnològic com emprenedor amb programes formatius. Es treballarà dins del marc de la iniciativa Barcelona Digital Talent per identificar Barcelona i Catalunya com a llocs de referència per formar-se i treballar-hi.
  6. Regulació: es crearà un grup de treball per analitzar la normativa i definir un marc regulador favorable, i en especial amb l’anàlisi de les implicacions del Reglament general de protecció de dades (RGPD)
  L’ecosistema blockchain a Catalunya és avui un ecosistema emergent on el 60% de les empreses tenen menys de quatre anys. A Catalunya tres centres TECNIO desenvolupen la tecnologia de cadena de blocs: Eurecat, la Fundació i2CAT i el Centre Easy. L’ecosistema també està format per entitats i iniciatives de suport al seu desenvolupament.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply