Actualitat Trobades del Cercle

El Cercle de Directors TIC reuneix un centenar d’empreses per col·laborar i compartir experiències IT

III Jornada Cercle Directors TIC

Directors TIC de tot Catalunya han compartit experiències i opinions sobre el sector tecnològic i Xavier Albaladejo, responsable de transformació organitzacional de MANGO ha ofert una ponència sobre Agile-Lean.

El Cercle de Directors TIC ha organitzat la seva III Jornada de networking i col·laboració entre els membres de la xarxa a les instal·lacions de la multinacional siderúrgica Celsa Group a Castellbisbal. La jornada ha comptat amb la participació dels responsables IT de Celsa Group que han explicat com funciona un departament informàtic de gran envergadura i han compartit les seves opinions sobre el futur de les empreses en el marc de la transformació digital.

Celsa Group: Leading digital Business [r]evolution

Per part de Celsa Group han participat a la trobada Francesc Rubiralta, president i CEO, Jesús Mayordomo, CIO, Ignasi Salvador, ‎Innovation Director, Miguel Vargas, ‎IT Operation & Support Service Manager, Joan Ral, IT PMO & Application Service Manager i Manel Parra ‎IT Architecture & Infrastructure Service Manager. Tots ells han parlat de la digitalització i la transformació digital de l’empresa així com d’afrontar els nous reptes de futur a través de la innovació.

Francesc Rubiralta, CEO de Celsa Group

Francesc Rubiralta, CEO de Celsa Group

 

Francesc Rubiralta ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i ha fet una introducció amb les dades més importants de l’empresa. A continuació, el CIO de Celsa Group, Jesús Mayordomo, ha destacat que el grup “aposta per la innovació com a palanca per revolucionar el sector de l’acer i liderar la transformació que planteja la indústria 4.0”.

Ignasi Salvador, Director d’Innovació, ha presentat en la seva intervenció “Ingenium”; el programa de suport al talent de Celsa Group que neix per assumir la transformació que planteja la Indústria 4.0, liderar el canvi i, en definitiva, revolucionar el sector de l’acer.

L’IT Operation & Support Service Manager de Celsa Group, Miguel Vargas ha centrat la seva ponència en l’Organizació IT i l’IT Operation & Support Services explicant als assistents el funcionament del departament IT.

Per la seva banda, Manel Parra, IT Architecture & Infrastructure Service Manager de Celsa Group, ha parlat sobre el repte que suposa l’acompanyament del negoci en la transformació digital.

Per cloure la primera part de la jornada, Joan Ral, IT PMO & Application Service Manager de Celsa Group, ha explicat com l’era post-ERP ha afectat la cartera de projectes i la necessitat de tenir una PMO (Project Management Office) amb dues velocitats per poder emprendre la demanda de la digitalització.

Ciberseguretat, un dels reptes de la transformació digital de l’empresa

José Ramón Agustina, director del Màster en Ciberdelinqüència de la Universitat Internacional de Catalunya ha recordat als assistents els perills de la ciberseguretat i els riscos penals que suposa no prestar-li prou atenció.

 “La gent motivada fa coses increïbles”

Amb aquesta afirmació ha començat la ponència el responsable de transformació organitzacional de MANGO, Xavier Albaladejo. El coach en Agile-Lean ha explicat el funcionament de l’Agile, un mètode de treball d’empreses molt més ràpid i àgil que algunes formes organitzacionals tradicionals.

Xavier Albaladejo, Agile-Lean Coach

Xavier Albaladejo, Agile-Lean Coach

 

Per explicar l’Agile, Albaladejo s’ha basat en la Llei de Conway que diu que les organitzacions que dissenyen sistemes estan limitades a produir dissenys que siguin còpies de les estructures de comunicació d’aquestes organitzacions. És a dir, com més complexa és l’organització d’una empresa, més complexos són els sistemes que generen. Partint d’aquesta premissa, Albaladejo afirma que l’Agile suposa un canvi cultural en les organitzacions; per això ha donat consells per afrontar el canvi i transformar les empreses amb èxit.

“Si vols anar ràpid vés sol. Si vols anar lluny, vés acompanyat”

El Cercle de Directors TIC organitza aquestes jornades perquè els CIOs puguin trobar sinèrgies i col·laborar així com conèixer la gestió IT d’empreses de varis sectors. L’acte ha acabat amb un còctel de comiat.

Marc Twitter

Còctel final

VÍDEO DE LA JORNADA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply