Experiències Cercle

Nostrum Go, el menjar de la mare directament a casa

Nostrum compta actualment amb una xarxa de botigues-restaurant de més de 120 establiments a tot l’estat. Els seus restaurants destaquen per tenir dues zones molt diferenciades, per una part l’expositor de productes i a una altra banda la zona de degustació on els clients poden consumir els aliments in-situ.

nostrum situació

Antecedents

Nostrum es defineix com “el menjar de la mare per emportar”. Des de 1999 ofereixen als seus restaurants plats saludables per a tots aquells que busquen menjar equilibrat, sa i a bon preu.
Amb l’aplicació de Nostrum Go, Home Meal Replacement SA té l’objectiu d’incrementar les vendes de la companyia un 20% en els pròxims mesos així com donar-se a conèixer més i arribar a públics que fins ara no gaudien dels seus serveis.

La solució implantada

A l’octubre de 2016, Nostrum va llançar un nou servei: l’entrega a domicili. El departament d’IT de Home Meal Replacement SA ha treballat colze a colze amb altres departaments de l’empresa per obtenir una solució fàcil, intuïtiva i que permeti als usuaris rebre el seu àpat allà on es troben en menys de 30 minuts.

En aquesta primera fase l’entrega a domicili s’ofereix a Barcelona, Sant Cugat i Madrid ja que l’empresa ha estudiat que són les localitzacions on, per nombre de restaurants poden assegurar l’entrega amb el temps establert.

Un dels reptes als que es va afrontar Nostrum a l’hora de desenvolupar la solució “Nostrum Go” fou trobar una empresa logística que els permetés mantenir els seus preus democràtics també en l’enviament dels productes. En el cas del servei a domicili actualment es treballa amb Shargo.nostrum objectiusLa dificultat més important a nivell informàtic fou la d’idear un software que a través de la geolocalització establis una posició geogràfica on buscar el restaurant més proper obert disponible per donar el servei.

El funcionament és molt senzill: l’aplicació (o el web) geolocalitza al client i li ofereix els plats disponibles del restaurant obert més proper. L’actualització d’estoc és en temps real per tant l’aplicació només ofereix al client els plats que la botiga-restaurant té disponibles. A partir d’aquí el client paga a través d’una plataforma de pagament d’una entitat bancaria i rep un correu de confirmació de la comanda. Al mateix temps es posen en marxa el restaurant de Nostrum per una banda i l’operador logístic per l’altra. Des del restaurant es prepara immediatament la comanda i l’entrega al servei de missatgeria. Tant el client com Nostrum té en tot moment la traçabilitat de la ruta del missatger que entrega els plats en un termini màxim de 30 minuts des del moment de la comanda. El cost d’enviament és d’entre 1 i 3,5 euros seguint amb la política de preus de la companyia, que ofereix plats a 1, 2 i 3 euros.

Des de l’octubre de 2016 s’han incorporat 3 modalitats més d’entrega a domicili a través de l’app de Nostrum: Community, Family i Events. El community permet crear una comunitat de fans de Nostrum i compartir les despeses d’enviament dels àpats. Està pensat sobretot per companys d’oficina que demanen el menjar de la mare per emportar i comparteixen les despeses d’enviament. La modalitat “Family” inclou menús per a tota la setmana, ja siguin 5 o 7 dies, ideats per una dietista especialment per a famílies. I per últim, l’opció d’Events és una entrega planificada dels plats que ofereix Nostrum.

Per a Aina Hidalgo, CIO de Nostrum el més difícil fou treballar en una solució de tan gran envergadura en poc temps, ja que amb un termini de 3 mesos varen tenir el nou servei en marxa.
Actualment la solució només és accessible pels fans de Nostrum (que ja en són més de 760.000), és a dir pels clients que estan registrats a la pàgina web o a l’app però s’està treballant en una versió per a tothom.

 

nostrum beneficisBeneficis

Principalment el servei està pensat per aquelles persones que a l’hora dels àpats no poden desplaçar-se fins a les botigues-restaurant a comprar-lo ja sigui el dinar o el sopar. La idea de Nostrum Go va més enllà de la carmanyola per l’hora de dinar, ja que l’horari és molt ampli: funciona des de les 8 del matí fins a les 23h.

Nostrum Go és una solució global que es comunica amb APIs de Gooogle Maps per a la geolocalització, Shargo per a la logística, el backend de Nostrum, la plataforma de pagament de l’entitat bancària, Seur en cas d’enviaments fora de la zona de restaurants i amb la plataforma de business intelligence de Nostrum per a recollir informació de les compres que es fan. És doncs una eina molt complexa treballada per un funcionament senzill i intuïtiu de cara al client.

El resum

Nostrum Go és fruit d’esforços de diversos departaments de Home Meal Replacement SA per aconseguir una solució fàcil i intuïtiva amb quatre modalitats de servei d’entrega a domicili.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply