Experiències Cercle

Assessora, la nova eina d’Àltima per a facilitar la contractació de serveis funeraris

altima

Àltima és una empresa amb més de 300 anys de presencia al sector dels serveis funeraris que cobreix tot el procés de defunció de les persones amb la prestació de serveis funeraris i gestió de cementiris i tanatoris. Actualment compta amb 29 tanatoris, 17 cementiris i 7 crematoris arreu de Catalunya.

Antecedents

Àltima es defineix com una empresa de persones al servei de les persones que s’adapta als nous temps, és per això que es troba en constant innovació dins del sector. De fet, diversos cementiris del grup han optat a premis en diversos Concursos de Cementiris d’Espanya. Àltima ha estrenat recentment un nou espai natural per al destí de les cendres, “El camí del bosc”. Es tracta de l’espai natural més gran d’Espanya destinat a les cendres, ubicat al Cementiri Comarcal Parc Roques Blanques, al Papiol (Baix Llobregat), de titularitat pública i gestionat per Àltima des de 1990. Aquest nou servei permet enterrar urnes biodegradables de fusta natural, al llarg d’un quilòmetre de camí de bosc, aprofitant un sender ja existent dins el recinte del cementiri.

La solució implantada

Àltima ha estrenat també recentment una aplicació per facilitar a les famílies el control de la despesa del funeral. És una eina que possibilita la tramitació i contractació de serveis i productes de forma directa a les famílies, ja que permet veure en tot moment l’import final dels productes que es van seleccionant i el total de la despesa funerària. A través de l’aplicació es pot triar des del taüt i la sala de vetlla, a l’anunci en mitjans impresos o el disseny dels recordatoris que s’entreguen als assistents a la cerimònia.

Es tracta d’un projecte molt complex amb una vessant tecnològica important però sobretot que permet fer un gran canvi a l’empresa ja que es digitalitza tot el procés de tramitació amb les famílies aconseguint més transparència i millorar el servei oferint totes les opcions de personalització disponibles. A nivell tecnològic, Assessora és una eina web desenvolupada aprofitant la potència del Cloud amb AWS per garantir una alta disponibilitat on s’ha treballat també molt tot el tema de disseny i usabilitat per a fer-la senzilla i entenedora.

Amb Assessora, els familiars se senten en tot moment acompanyats pel personal d’Àltima que els acompanya per a fer les tramitacions. L’empresa ha treballat molt el disseny de l’oficina on es realitzen els tràmits per adaptar-la a les necessitats de les famílies i fer-los sentir còmodes amb la nova eina.

Assessora ja està en funcionament als tanatoris de Ronda de Dalt i Sant Boi, on ha comptat amb una molt bona acollida per part de les famílies usuàries i l’empresa té previst implementar l’eina properament a tots els seus centres. Actualment s’utilitza amb l’ajuda i col·laboració d’un membre de l’empresa que guia als familiars però es contempla que a mitjà termini l’eina sigui accessible per a les famílies directament per tal que puguin confeccionar un pressupost orientatiu.

Beneficis

Principalment aquest nou servei ha permès millorar la transparència amb les famílies i elles mateixes tenen més capacitat de decisió sobre els serveis que poden escollir. Josep Ventura, director de Serveis Funeraris d’Àltima defineix Assessora com a una eina molt visual, àgil i senzilla on en tot moment la família pot visualitzar els productes que se li ofereixen i els seus preus i controlar l’import final.

Assessora permet mostrar totes les opcions de personalització del servei funerari que s’ofereix i això repercuteix en una millora de la valoració del servei ofert per part dels clients.

Per últim, amb aquesta nova eina, Àltima ha pogut reduir el temps de formació del seu personal ja que es tracta d’una solució de tramitació totalment guiada i intuïtiva.

Resum

Assessora permet a les famílies tenir un control més acurat de la despesa de l’enterrament així com un servei més personalitzat i transparent.

Així mateix, Àltima ja ofereix altres serveis virtuals relacionats amb la personalització dels serveis funeraris com és el Espai per al Record, bloc virtual amb textos, música i fotografies gestionat per les famílies.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply