Actualitat

L’augment dels ciberatacs, la gran preocupació del sector

A principis d’any llegíem als diaris que els ciberatacs s’havien duplicat l’any 2016 respecte al 2015. El 2016 es van registrar a l’estat espanyol més de 105.000 atacs informàtics i la preocupació ha anat creixent. Ara podem fer balanç de les dades del primer semestre de 2017 i confirmar que WannaCry i Petya han marcat l’actualitat cibercriminal.

El diari El Mundo publica aquesta infografia de Josep M. Rosell i Jorge García (S2 Grup) i el Departament de Seguretat Nacional on s’explica molt gràficament l’afectació de Wannacry:

Font: El Mundo – José M. Rosell i Jorge García (S2 Grupo) i Departament de Seguretat Nacional.

 

Així mateix el portal de notícies, opinions i anàlisi de la comunitat de seguretat d’ESET va publicar aquest vídeo explicatiu on s’expliquen les característiques de Petya:

 

Ciberatacs de destrucció de servei

Els atacs de Destrucció de Servei són capaços d’eliminar les xarxes segures i backups amb els quals les companyies treballen deixant-les totalment inoperatives i sense possibilitat de recuperació. Segons l’informe Midyear Cybersecurity Report 2017 de Cisco la imparable evolució del IoT en diversos sectors eleva l’espai operatiu del cibercrim i la seva escalabilitat i impacte potencial. La gran dependència de les companyies i multinacionals a les noves tecnologies les fa atractives per als hackers.

 

Llegim a CSO Espanya que els grups cibercriminals estan en auge, el hackeig d’eleccions, filtracions d’eines d’espionatge i atacs massius emparats per estats estan elevant la ciberguerra al més alt nivell. Al seu article “Los ciberataques aumentaron un 40% en el segundo trimestre del año” destaquen que els grups de cibercriminals són una tendència que afecten tant a usuaris domèstics com a empreses. Durant el segon trimestre de l’any 2017 s’han registrat el major nombre de ciberatacs de la història, cosa que ens porta a pensar que tots els cibernautes som un blanc i que ens trobem al davant una ciberguerra.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply