Actualitat

Un 11% d’empreses espanyoles estan implementant estratègies d’ Intel·ligència Artificial

La situació d’Espanya en temes d’intel·ligència artificial està en línia amb la resta d’Europa. Les empreses la consideren important en l’automatització dels processos tant interns, com els que afecten als seus clients, encara que només un 17% considera la IA estratègicament important per al futur dels negocis.

La consultora Pierre Audoin Consultants (PAC) revela en l’informe “Què és el que aporta la Intel·ligència Artificial al negoci”, que el país es mostra en línia amb la resta de països enquestats, amb un 11% de les empreses havent desplegat solucions de IA. En aquest sentit, la IA és considerada com una enorme millora, important en l’automatització dels processos tant interns, com els que afecten els seus clients. No obstant això, a Espanya només un 17% considera la Intel·ligència Artificial és estratègicament important per al futur dels negocis, enfront d’un 25% del global. Amb un 53% la IA és vista com la base per a la millora i l’automatització dels processos, mentre que per a un 30% és una tecnologia interessant però no important per al futur.

Respecte a l’estat de l’estratègia d’implantació d’Intel·ligència Artificial, Espanya manté les mateixes dades que els que es reflecteix en la resta de països europeus. I així, amb un 11% ja s’estan implantant les estratègies d’IA. Un 29%, en desenvolupament, un 35% planeja incorporar-la en els dos pròxims anys i amb un 26% és un tema d’estudi i discussió. D’altra banda, un 74% de les empreses afirmen que crearan o estan creant unitats de negoci per ajudar al desplegament d’IA, i un 65% afirma haver iniciat la capacitació de la seva gent. La direcció està en un 53% molt involucrat en els temes.

A l’hora de triar de proveïdor d’IA, el 93% de les organitzacions espanyoles prefereixen un integrador de sistemes amb competències i un 90% que també sigui especialista en aplicacions cloud, davant d’un 70% que escullen empreses especialitzades en IA, com una startup, i un 20% en aplicacions on-premise.

L’estudi també valora les contribucions d’IA d’aquí a dos sectors: el financer i TI. Pel que fa al financer, a Espanya es veu com en un 78% les nostres organitzacions valoren altament la incorporació d’IA, ja que ofereix un gran canvi per detectar i prevenir temes com el frau. En el sector de TI, un 89% valoren la millora la ciberseguretat i l’automatització en el suport a usuaris i un 67% que assegura un monitoratge i manteniment predictiu en els departaments de producció.

Pel que fa als plans d’inversió futura, un 70% de les empreses té previst invertir en IA en els propers 2 anys. En el cas de les aplicacions de negoci, les empreses assenyalen que en un 43% ho faran en els propers 12 mesos.

Font: Tecnología y Empresa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply