Actualitat

El CESICAT posa en valor l’ecosistema de ciberseguretat a Catalunya

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) va participar en el primer Congrés de ciberseguretat i hacking ètic de Catalunya (Cyber Ethical Days), on va posar èmfasi en el teixit empresarial català de ciberseguretat i la necessitat de potenciar el talent professional en l’àmbit.

Oriol Torruella, director general del CESICAT va subratllar que la ciberseguretat és un dels sectors que més creix en l’àmbit de les TIC a Catalunya, gràcies a una evolució vertiginosa que s’ha traduït en l’aparició de nous players, tecnologies, procediments, formes de fer i professionals que s’hi han vist o s’hi veuran abocats properament. Si bé va reconèixer que encara queda feina per fer, Torruella va assegurar que l’organització del congrés demostra el creixement i maduresa que està assolint la ciberseguretat a Catalunya i es va mostrar confiat en què servirà de palanca per traspassar el talent de les universitats al teixit productiu.

Per altra banda, el Director General va recordar que la ciberseguretat és imprescindible per promoure l’ús de la tecnologia i la transformació digital, tot celebrant que actualment sigui un dels pilars fonamentals des dels quals el Govern vol basar la societat digital de Catalunya. Més tard, durant la taula amb la Gerent d’Intel·ligència de Mercat d’ACCIÓ, Torruella va justificar l’afirmació amb un reguitzell de dades treballades per l’equip d’Anàlisi de Tendències de l’entitat.

La innovació en ciberseguretat
Durant la taula d’innovació sobre ciberseguretat, el Director d’Estratègia de la Seguretat, Tomàs Roy, va assegurar que les eines canvien, però que els reptes actuals són històrics. Roy va recordar, a mode d’anècdota, que la innovació en el camp de la seguretat de les monedes es remunta 8.000 anys enrere amb els sumeris, que van dissenyar una divisa que contenia els noms del comprador i venedor, descripció dels béns i l’import de la transacció, i que permetia cobrar-la com si fos un xec. Així, en aquell moment “no mancaven les idees, sinó els mitjans tecnològics per desenvolupar-les”. Fins i tot l’escriptor català Lluís Maria Xirinacs ja anticipava durant el SXX la utilització de la tecnologia per crear una moneda universal i no anònima.

Font: Cesicat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply