Actualitat

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica descobrirà les oportunitats i reptes del 5G i l’eHealth en una doble conferència de la mà de Sergi Figuerola i Anna Benavent

Sergi Figuerola (Doctor Enginyer de Telecomunicació i director de Tecnologia i Innovació de la Fundació i2CAT), i Anna Benavent (Enginyera de Telecomunicació i presidenta i cofundadora d’Unitss –l’Associació Catalana d’Informàtics de la Salut) seran enguany els encarregats de la doble conferència inaugural de la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, esdeveniment de referència del sector TIC que tindrà lloc el proper 21 de febrer a l’Auditori de Barcelona.

Sota el títol de “5G: una oportunitat”, Figuerola descobrirà als assistents els detalls del salt qualitatiu que l’aplicació d’aquesta tecnologia suposarà en la prestació de serveis digitals en els propers anys. I és que la capacitat d’aquest nou estàndard facilitarà i millorarà les comunicacions i la connectivitat de tota mena de dispositius en xarxa, així com la capacitat i la velocitat en la transferència de dades. En definitiva, un món de noves oportunitats per al món digital on ja vivim.

 

Membre fundador i CTO de la iniciativa 5GBarcelona i coordinador del projecte europeu H2020 5GPPP-5GCity, Figuerola té una amplíssima trajectòria en R+D en diferents projectes europeus i és coautor i autor de més de 50 publicacions científiques. Actualment, els seus interessos se centren en el 5G, la propera generació d’Internet i la innovació oberta.

 

De la seva banda, Benavent abordarà el repte de la digitalització global dels serveis sanitaris. Amb el títol de “Salut i tecnologia, un binomi inseparable”, la seva conferència servirà per conèixer les grans aportacions que les noves tecnologies disruptives estan ja fent en el món de la salut, així com aquelles que encara han de venir i que impactaran de manera directa sobre la societat.

 

Al llarg dels darrers anys, Benavent ha estat al capdavant dels Sistemes d’Informació d’alguns dels centres hospitalaris més rellevants del país. Actual directora d’Organització i Sistemes d’Informació de la Corporació Sanitària Parc Taulí, de 2008 a 2018 va ser CIO de l’Hospital de Granollers, i de 1999 a 2008, responsable de SAP a l’Hospital Clínic de Barcelona.

 

Lliurament de premis

La 24a Nit (que tornen a organitzar conjuntament Telecos.cat i COEINF) és alhora el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo (guardó de prestigi que reconeix a la personalitat de l’any i l’emprenedoria), els Premis Alan Turing (que premiaran al CIO de l’any i a la responsabilitat social), el Premi Cisco a la Transformació Digital, el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, i el Premi d’Honor de La Nit.

 

Més informació i inscripcions a www.lanit.cat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply