Actualitat

El Govern de la Generalitat crea una oficina tècnica per captar i retenir talent digital

L’obertura d’aquesta oficina, que forma part de la participació de la Generalitat en el programa Barcelona Digital Talent, té per objectiu assegurar la competitivitat del teixit empresarial i d’startups i posicionar Catalunya com un pol de talent digital a Europa.

El Govern ha aprovat la creació d’una oficina tècnica per impulsar la generació, captació i retenció de talent digital a Catalunya amb l’objectiu de garantir la competitivitat del teixit empresarial i d’startups i posicionar Catalunya com un pol de talent digital a Europa. Aquesta iniciativa, que compta amb una dotació econòmica de 366.000 euros, s’estendrà fins l’any 2021, tot i que pot ser prorrogable en funció de l’evolució i les seves necessitats.

L’obertura d’aquesta oficina tècnica s’emmarca dins de la participació de la Generalitat de Catalunya en el programa Barcelona Digital Talent, al qual s’han adscrit conjuntament els departaments de Polítiques Digitals i Administració Pública; Treball, Afers Socials i Famílies, i Empresa i Coneixement. Mitjançant aquest programa es desenvoluparan les capacitats del talent no digital per transformar-lo en digital, es captaran professionals internacionals, es fomentarà l’adaptació dels programes formatius existents sobre la base de competències digitals que requereix el mercat, es dissenyaran continguts i itineraris formatius i es potenciarà l’interès i formació digital dels treballadors d’avui i de les noves generacions.

El programa Barcelona Digital Talent està impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i d’altres entitats privades (Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network i Foment del Treball Nacional).

Font: Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply