Actualitat

La clau del procés de transformació digital: les persones

El diari Expansión ha publicat recentment un article on es fa ressò d’un nou estudi elaborat per Accenture Strategy i Mobile World Capital Barcelona on es confirma l’impacte econòmic que té el procediment de transformació digital. De fet, s’estima que una optimització i redistribució de les inversions ja planificades per a aquesta finalitat poden contribuir a un increment del Producte Interior Brut de l’estat espanyol a un 3,6% per l’any 2021. En termes absoluts aquesta xifra es tradueix a uns 48.500 milions de dòlars.

L’informe analitza també els plans de digitalització de les empreses i en fa una comparativa amb 14 paisos on Espanya ocupa la desena posició. Un 62% dels directius consultats no tenen plans de transformació digital a les seves empreses, es tracta doncs de la gran assignatura pendent de moltes empreses segons comenta el director d’estratègia del Mobile World Capital Barcelona, Jordi Arrafí.

De fet, el mateix diari publica en un altre article titulat “La digitalización de la plantilla, clave para el crecimiento del negocio” on s’exposen els resultats d’un estudi de SAP que posa de manifest la importància de les persones a l’hora d’encarar un procés de transformació digital. Les companyies digitals registren un major creixement dels ingressos i de la rendibilitat segons aquest estudi. Dtant és així que els anomenats “líders digitals” esperen un creixement dels ingressos un 23% superior als d’altres companyies en els propers 2 anys. El 80% afirma que els esforços en transformació digital han augmentat la rendibilitat de les seves empreses.

Greg Tomb, president de SAP SuccessFactors destaca la importància de les persones per assolir l’èxit en el procés de transformació digital: “Les empreses líders d’avui dia estan situant als seus empleats en el cor de les seves estratègies de transformació digital”.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply