Experiències Cercle

Servei de contractació online amb Validated ID

Antecedents
Nexus Energia és una companyia especialitzada en la comercialització d’energia elèctrica i gas natural i en la representació en el mercat de productors d’energia renovable amb presència a Espanya, Alemanya, Portugal i Mèxic. En l’actualitat és la 5a companyia energètica independent d’Espanya i líder en representació d’energia fotovoltaica amb una quota del voltant del 40% del mercat i gairebé 18.000 plantes representades.
L’empresa es va trobar amb el repte d’establir un procés d’alta en línia implementant una experiència digital que eliminés la necessitat del paper i les ineficiències. A partir d’aquí, la solució va venir per part de Validated ID, una empresa amb 7 anys d’experiència en el món de la identitat digital i la signatura electrònica.
A l’hora d’implementar el procés de signatura electrònica, l’enfocament fou simple: el grup volia assegurar una implementació uniforme i consistent amb la validació digital per part de client, sense importar la plataforma des d’on s’executés.

La solució implantada
Validated ID va proporcionar a Nexus Energia la signatura electrònica amb VIDsigner per assegurar rapidesa en l’atenció online, seguretat i adaptabilitat a qualsevol plataforma.
En la seva anàlisi prèvia, Nexus Energia va valorar la capacitat d’aportar un desenvolupament integral així com la seguretat i fiabilitat legal de l’eina. L’opció de Validated ID destaca per la seva fiabilitat jurídica a l’hora de garantir que el client pot veure i entén exactament el que està signant i la capacitat de recollir evidències per assegurar la identitat de la persona signant. La signatura electrònica resultant resultava gràcies a això no només tan bona com la signatura manuscrita en paper, sinó fins i tot millor i més completa.
“Necessitàvem un procés de signatura digital integrada i amb orientació al client, per assegurar un procés d’alta ràpid i eficaç que es pogués executar des de la web o des de la plataforma de CRM interna, però assegurant la validació per part de client final.” Alberto d’Alvarado, Director de Màrqueting Corporatiu de Nexus Energia.

Beneficis
Els beneficis de la signatura VIDsigner de Validated ID estan relacionats amb l’eficiència, l’agilitat i l’adaptabilitat a l’empresa.
Eficiència: La integració via API REST va ser senzilla, gràcies a l’entesa, a la feina mutua i a “parlar el llenguatge del client final”, segons destaca Alberto de Alvarado.
Agilitat: La signatura remota permet a l’empresa automatitzar un sistema segur de recollida d’evidències per al procés de signatura en línia i al mateix temps garanteix la seguretat gràcies a la doble validació via correu electrònic i OTP (One Time Password) que el client rep en el dispositiu triat.
Adaptat als empleats i a el client final: El procés de signatura es va facilitar per als treballadors del grup al integrar-se en el seu procés de treball. Per al client final, el procés de signatura es tan còmode com seguir uns senzills clics en qualsevol dels seus dispositius (PC, tablet o smartphone).

Resum
L’experiència de client millora i la transformació del procés de signatura en línia es transforma positivament.
“El resultat és el que esperàvem: íntegre i complet, i podem dir que la integració ha estat un èxit. La plataforma dóna un servei transversal a totes les marques, i en aquest sentit, és un punt diferencial molt interessant “explica Alberto de Alvarado.
A dia d’avui, Nexus Energia gestiona una mitjana de 550 noves signatures al mes a través dels serveis del grup, fet que suposa un estalvi de gairebé 5.000 pàgines en paper. Gràcies a l’èxit de la integració, cada vegada s’incorporen més divisions i ja es gestionen a través de VIDsigner un total de 7 marques.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply